Hvordan finne drømmejobben?


Många arbetssökande besöker endast ett fåtal större jobb portaler, men inte alla positioner som anges här. Vi ger dig tips om hur du hittar ditt drömjobb.

Text: Tone Marie Trollbu

Den första en arbetssökande bör göra är att övervakning branschen och vilken typ av jobb man söker . Inte begränsar dig själv! Ta reda på om du kan använda din kompetens inom flera områden - till exempel, är du utbildad lärare, du är berättigad till mer än att bara undervisa. Skapa jobb agent för de största portalerna och inte vara alltför specifik när du väljer sökkriterier. Var öppen för att du kan använda dina kunskaper på olika arenor. Ofta är det en tillfällighet att uppfylla karriär-dröm.

Nästa steg är att undersöka jobb du kan tänka . Har lite forskning och hitta olika företag du vill arbeta för. Exempelvis finns det många jobb att använda sina egna webbsidor när de annonserar arbetstillfällen. Här är det viktigt att följa upp, registrera ett CV om det är möjligt. Kom ihåg att justera din CV till företagets profil. Är inte ett sådant alternativ kan du skicka en öppen ansökan med information om varför du vill arbeta på det. Är ansökan attraktiv du kan bedömas så snart en position öppnar.

En tredje möjlighet är att gå headhunting och bemanningsföretag . Dessa byråer har ofta kontakt med ett brett spektrum av företag och är alltid intresserade attraktiva kandidater. Du kanske vill undersöka huruvida det är en byrå som är särskilt anpassad till det område du vill ha jobbet.

Slutligen: Det är alltid viktigt att göra ett gott intryck! Associate kontakter där så är möjligt och visa dig från en bra sida i alla företags situation - man vet aldrig vem du kan komma att arbeta med.

Lycka till med ditt jobb jaga!