Hva ser lederen etter i din CV?


Hur man skriver en CV som läses av ledare och som inte kastas i papperskorgen efter
10 sekunder?


Text: Robin Grønvold

Vid första anblicken, det slog mig som ganska märkligt att den här personen att kunna lämna in sina CV så. Men när jag tänkte på det som jag faktiskt hade sett många sådana meritförteckningar i samma stil. Och jag kan föreställa mig att många ledare runt om i landets företag skulle nicka erkännande i toppen om jag hade visat dem mitt CV nu, och så vidare.

CV var två sidor lång och en halv första sidan ägnades åt personlig information på personen. Inte bara det att jag som Ekonomichef, var mest intresserad I mitten av sidan 2 i CV, jag hittade färdigheter som är relevanta för den position vi hade till förfogande. Min första tanke var att jag önskar att denna person hade skrivit mer om denna kompetens. Det var denna typ av erfarenhet som vi letade efter. Tyvärr för honom hade jag ett antal meritförteckningar för att läsa igenom, och när jag var klar med översynen var inte CV bland de utvalda få. Det var inte att han inte har tillräcklig erfarenhet, men det sätt han presenterade den i CV fick mig att tveka. Jag var bara osäker. Dessutom hade jag NOK kandidater med samma eller bättre färdigheter, som hade lyckats övertyga mig direkt. Varför skulle jag ödsla tid på den personen om han inte tog tid NOK att skriva ett korrekt CV.

Jag ser det gång på gång. Det finns väldigt få som verkligen skräddarsy CV och ansökan till detta jobb. Det tar jag som ett bevis på att personen inte så intresserad av jobbet. Attraktiva arbetsplatser som marknadsförs med glädje fram till 1000-program. Räkenskapsförare ställning på Lørenskog i ett litet företag fick över 50 program i höstas. Hur i hela världen är du redo att sticka ut från mängden av 1000, ja hur sig från 50?

Forskning från USA visar att den genomsnittlige användaren webbläsaren 20 sekunder per återupptas. Under dessa 20 sekunder, gjorde han upp en uppfattning om kandidaten. Du har inte så lång tid att övertyga läsaren att du är den rätta. Även hade jag skickade syv CV för granskning från en myndighet. Jag snabbt scannas igenom dem och hade under 4-5 minuter valt två som jag skulle intervjua. Hur kommer det sig att du kan besluta så snart som det är så mycket information i CV. Har jag kanske inte en bra NOK tid?

Innan jag började läsa hade jag, liksom alla andra ledare, gjorde mig en känsla av erfarenhet och sakkunskap som jag letade efter. Denna erfarenhet och kunskaper jag hade "sparat" i mitt huvud i form av sökord och nyckelfraser. När en sökmotor för att bläddra igenom hundratals webbplatser söker sökordet, jag gjorde samma sak med meritförteckningar. Meritförteckningar som hade den mest matcher var naturligt NOK nämns som den starkaste. Dessa personer har sedan kallas till intervju.

Men hur har de personer som kallades till intervju sökord Jag letade efter? Kanske var det bara en tillfällighet? Har de bara tur i att de hade det jag letade efter? Eller gjorde de vet vad jag tänkte?

Självklart visste det. Mitt sökord har svart på vitt i det här jobbet som var ute på nätet. De använde dessa ord för att beskriva sina erfarenheter och expertis. Med andra ord, eftersom de förstod orden jag sökte efter. När jag skannade igenom deras CV var rankades högst på grundval av deras meritförteckningar hade mitt sökord ingår. Är du i arbetssökning processen nu? Har du en vanlig CV som du skickar till alla jobb du söker? Har du kollat om ditt CV matcher jobbet? Prater samma språk eller CV är din position på den kinesiska medan annonsen på engelska? Tänk på vad läsaren är ute efter när han kommer att läsa ditt CV. Du vet vad han söker.

Se även: